Nože Kanetsune
Krájanie s Vašim kuchýnským nožom je úplná tragédia?
Chceli by ste ho vymeniť ale neviete, ako si vybrať?
Máme pre Vás riešenie.
Krájanie s Vašim kuchýnským nožom je úplná tragédia?
Chceli by ste ho vymeniť ale neviete, ako si vybrať?
Máme pre Vás riešenie.
Nie je jednoduché poradiť, aký nôž alebo set noží je ideálny, keď hľadáte to najlepšie. Kulinárske umenie každého národa, ako aj špecifiká osoby, veľkosť dlane, skúsenosti si vyžadujú rôzne prostriedky. My však veríme, že práve japonské nože sú odpoveďou na Vaše otázky, vďaka ich špičkovej kvalite založenej na tradičných postupoch výroby mečov.
A to aj z dôvodu variability tvarov japonských čepelí, vďaka ktorej sú schopné zvládnuť akúkoľvek úlohu v kuchyni.
Na druhej strane, nachádzame medzi nimi také univerzálne typy, ako je nôž Santoku, ktorý nájdete v každej japonskej domácnosti. Názov by sa dal preložiť, ako nôž "troch schopností", pretože zvládne krájanie mäsa, ryby ale aj zeleniny na jemné krúžky, a to na jednotku! Ďalší nôž, ktorý nesmie chýbať z domácnosti je Gyuto (nôž šéfkuchárov), ktorým krájanie mäsa či na plátky, alebo na menšie kúsky, ide tak parádne, že pokým to neskúsite, ani netušíte, aký obrovský môže byť rozdiel medzi nožom a nožom. Do menších dlaní alebo na drobnejšie pohyby odporúčame menšiu verziu zo série, Petty.
Tu je kvalita prvoradá! Ak použijete nôž minimálne 300 dní za rok, za 10 rokov to bude....? Nuž preto je múdre investovať do profi kusu, ktorý vynikajúco reže, je spoľahlivý aj s odstupom času, pričom sa dá jednoducho a efektívne nabrúsiť.